Σ.Κασίνης: Με γνώμονα τον πατριωτισμό και το δημόσιο συμφέρον, υπέβαλα τη παραίτηση μου

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της ΚΡΕΤΥΚ εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Σόλων Κασίνης κατά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα μαζί του.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κασίνης είπε ότι είχε μια ειλικρινή συνομιλία με τον Πρόεδρο, η οποία κράτησε περίπου 50 λεπτά.

«Ο Πρόεδρος, μετά από κάμποση συζήτηση, μου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή μου στον τομέα αυτό και κατάλαβε ότι έχω δίκαιο και ενόψει της μελέτης που έχει κάμει ο Νορβηγικός οίκος, ο οποίος επιθυμεί νέα δομή για την ΚΡΕΤΥΚ», είπε.

«Αυτό που είχα πει είναι ότι δεν πρόκειται να μπω εμπόδιο. Χρειάζεται πατριωτισμός και δεν χρειάζονται εγωισμοί για να ευκολύνουμε την Κυβέρνηση να σχεδιάσει σωστά και να μη κάμει λάθος σ’ αυτό τον ζωτικό τομέα» είπε και πρόσθεσε : “Γι΄ αυτό και εγώ επέμενα και υπέβαλα την παραίτηση μου».

Ο κ. Κασίνης είπε ότι έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Προέδρου για οτιδήποτε τον χρειαστεί από οποιοδήποτε πόστο, όπως είπε, και αν βρίσκεται. «Οτιδήποτε με χρειαστεί θα είμαι δίπλα του».

Ανέφερε ότι

«Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι του Συμβουλίου. Γνωρίζω ότι οι μη εκτελεστικοί ήδη θα υποβάλουν ή υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού και γνωρίζω, επίσης, ότι και ο συνάδελφος ο Σταύρος Σταύρου, ο άλλος εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, θα υποβάλει και αυτός την παραίτηση του», κατέληξε.