Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Άμυνας για τις αποκρατικοποιήσεις

Ευρεία εσωτερική σύσκεψη για θέματα που σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση ημικρατικών οργανισμών προήδρευσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης / αποκρατικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών CYTA, AHK και Αρχή Λιμένων, με τους οποίους η ΕΦ έχει άμεση συνεργασία σε θέματα της άμυνας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις και επιχειρησιακές ανάγκες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άπτονται της ασφάλειας του κράτους, σε περίπτωση που αυτοί οι οργανισμοί θα αποκρατικοποιηθούν.

“Αυτές οι προϋποθέσεις θα τεθούν σίγουρα ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργού Οικονομικών, με τον οποίο θα έχω συνάντηση, το πιο πιθανόν, αύριο για να ληφθούν υπόψη, σε περίπτωση που προχωρήσει η όλη διαδικασία”, ανέφερε ο Υπουργός.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Μαληκκίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και αρμόδια στελέχη της Εθνικής Φρουράς.