Σύσκεψη στο Προεδρικό για τις εξετάσεις που σχετίζονται με την οικονομία

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου δήλωσε χθες, ότι οι εξετάσεις που σχετίζονται με την οικονομία προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, προσθέτοντας ότι είναι πρόωρο να τοποθετηθεί για το πότε αναμένεται να οδηγηθεί η πρώτη υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου.

Σε ερώτηση  αν έχουν ληφθούν τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αν έχουν ζητηθεί στοιχεία και από άλλες υπηρεσίες, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι πολύ σύντομα θα ληφθεί απόφαση σε ό,τι αφορά τον οίκο ή τα πρόσωπα τα οποία θα έρθουν αρωγοί στις προσπάθειες της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας για να διερευνήσουν αποτελεσματικά αυτή την υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι μάρτυρες δίνουν στοιχεία στους ανακριτές ή προσπαθούν να αποκρύψουν στοιχεία, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι για τις συνθήκες του οποιουδήποτε αδικήματος, περιλαμβανομένων και των αδικημάτων που αφορούν την οικονομία του τόπου, έχει την υποχρέωση να έρθει σε Αστυνομικό Σταθμό, αλλά δεν έχει υποχρέωση να απαντήσει.

«Δυστυχώς. Το ίδιο δικαίωμα έχουν όλοι ανεξαίρετα. Ωστόσο, θα έλεγα ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη μεγάλη πλειοψηφία, ναι, δίδουν καταθέσεις», πρόσθεσε.

Ανάφερε επίσης ότι η Αστυνομία έχει ήδη ζητήσει και άλλα στοιχεία, που αφορά και δύο άλλες χώρες σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ σε ερώτηση αν οι δύο αυτές χώρες είναι η Ρουμανία και η Ρωσία για την εξαγορά των δύο τραπεζών, ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε καταφατικά.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου ανάφερε ότι συγκλήθηκε μια σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι εκεί θα συζητηθούν τα τελευταία νέα.