Σύσκεψη στο Προεδρικό για την πανδημία με « φόντο» νέα μέτρα

Σύσκεψη στο Προεδρικό για την πανδημία με « φόντο» νέα μέτρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης σήμερα στις 18.30, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή (ΣΕΕ) και τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Καινοτομίας, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στις 3μμ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιτροπής με τον υπουργό Υγείας στην οποία θα συζητηθεί το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στη συνάντηση, αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών διακοπών, η μείωση του αριθμού ατόμων σε συναθροίσεις και ανοικτούς χώρους, η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας και η επέκταση των self-test.

Προς συζήτηση θα τεθεί και το θέμα των εκδηλώσεων των Θεοφανείων οι οποίες προκαλούν ανησυχία στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αφού αναμένεται να υπάρχει συγχρωτισμός.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία οι απόψεις των ειδικών διίστανται, αφού κάποιοι εισηγούνται να παραμείνουν κλειστά για άλλη μιά εβδομάδα και ακολούθως να επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ενώ άλλοι τάσσονται υπέρ της επιστροφής των μαθητών την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι αποφάσεις για τα όλα τα επιπρόσθετα μέτρα θα κλειδώσουν στη αποψινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα τεθούν αύριο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.