Σύσκεψη για συνδεσιμότητα και αεροπορικά ναύλα

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε σε ότι αφορά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, μπορούμε ωστόσο να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες που να οδηγήσουν τις εταιρείες στη μείωση των προσφερόμενων τιμών»

Αυτό επεσήμανε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, μετά το πέρας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο επίκεντρο της οποίας ήταν θέματα που αφορούν στην αεροπορική συνδεσιμότητα και στα αεροπορικά ναύλα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος και εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, την Hermes και από τον Σύνδεσμο Αεροπορικών Εταιρειών.

Η κα. Αναστασιάδου σημείωσε ότι θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για αύξηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας μας κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού και κατ΄ επέκταση, στη μείωση των ναύλων.

«Πρέπει, να κτίσουμε πάνω σε διμερείς συμφωνίες της χώρας μας, και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να ενισχύσουμε την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης, ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης, η Hermes ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι θα προστεθούν νέα απευθείας δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Πάφου προς προορισμούς όπως η Μύκονος, ο Λίβανος και το Βερολίνο, εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική.

Τόνισε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή, 70 εταιρείες από 40 χώρες πετούν προς και από την Κύπρο σε 120 συνολικά προορισμούς.

Ανέφερε ότι τα ναύλα κρίνονται από το κοινό ως υψηλά, σημείωσε ωστόσο πως αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις καθώς υπάρχει διακύμανση των τιμών αναλόγως της περιόδου.

Κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες που φέρουν εταιρεία Αραβικών συμφερόντων να ενδιαφέρεται για το δρομολόγιο Λάρνακα Αθήνα, η κα υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο τις πρόσφατης διμερούς συμφωνίας που υπέγραψε η Κύπρος με τη Σαουδική Αραβία, συζητήθηκε το ενδεχόμενο η εταιρεία της χώρας Saudia να πραγματοποιεί πτήσεις από και προς τη Λάρνακα. Ένα από τα δρομολόγια, πρόσθεσε, είναι το Λάρνακα – Αθήνα.

Από της πλευράς του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχειρηματική στόχευση του υπουργείου για την επόμενη δεκαετία και τις αγορές, από τις οποίες το υφυπουργείο ευελπιστεί ότι θα έχει στο μέλλον εισερχόμενο τουρισμό, με έμφαση στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, χώρες με τις οποίες η Κύπρος συνάπτει στα τελευταία χρόνια διμερείς και τριμερείς συμφωνίες. «Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί κομβικό σημείο για τη χώρα μας σε ότι αφορά τον τουρισμό και οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτό», σημείωσε.

Ευελπιστούμε, πρόσθεσε, ότι θα αυξήσουμε την αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας μας κάτι που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα συμβάλει στη μείωση των αεροπορικών εισιτηρίων.

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα προστέθηκαν πτήσεις προς και από τη Γερμανία, όπως το Βερολίνο, κάτι που καλύπτει το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της πτώχευσης της Germania, της Air Berlin και της αναστολής των πτήσεων της Cobalt.