ΔΗΣΥ: Παρουσίαση του οράματος «Κύπρος 2030»

· Αβέρωφ Νεοφύτου: «Αποτελεί έγκλημα, κατά της κοινωνίας το να αφήνεται η χώρα μας στάσιμη απλά και μόνο επειδή η αλλαγή και η μεταρρύθμιση έχουν, όπως κάθε αλλαγή, το πολιτικό κόστος αυτών που τη φοβούνται.»

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία το επίσημο δείπνο παρουσίασης του οράματος για την Κύπρο του 2030, η μελέτη του οποίου ανατέθηκε στους ειδικούς σύμβουλούς της EPOQ PARTNERS από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Στο δείπνο παρευρέθηκαν κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και παράγοντες της οικονομίας, στελέχη της δημοσιογραφίας του τόπου, βουλευτές και αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός», όπως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε στον χαιρετισμό του, «ήταν και θα παραμείνει ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό στην οικονομία, ανοικτό στην αλλαγή. Η παράταξη που τολμά τις μεγάλες αλλαγές για τον τόπο.»

«Αποτελεί έγκλημα, κατά της κοινωνίας το να αφήνεται η χώρα μας στάσιμη απλά και μόνο επειδή η αλλαγή και η μεταρρύθμιση έχουν, όπως κάθε αλλαγή, το πολιτικό κόστος αυτών που τη φοβούνται.», τόνισε.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «για το θάρρος το οποίο επέδειξε να κοιτάξει μακριά και να θέσει για το κόμμα του αλλά και την Κύπρο φιλόδοξους στόχους που ξεπερνούν τον ορίζοντα του πολιτικά εφήμερου, που ξεφεύγουν από την στενή ματιά της επικαιρότητας που συχνά μας πνίγει και μας υποχρεώνει να ασχολούμαστε με τα τρέχοντα και όχι τα μακροπρόθεσμα.»

«Ένα παιδί το οποίο ξεκινάει σήμερα το σχολείο το 2030 θα τελειώσει το λύκειο. Δεν είναι καιρός για πνευματική οκνηρία. Η αβεβαιότητα των καιρών δεν πρέπει να είναι άλλοθι για την έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού.» Χαίρεται «που ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η Νέα Δημοκρατία ταυτίζονται ως προς την ανάγκη να κοιτάξουμε μακριά.»

Στην παρουσίαση τους οι σύμβουλοι Adib Basbous, Nabih Maroun, Rony Zibara, Georges Hatem κατέληξαν ότι «ηγεσία είναι η ικανότητα να μεταφράζεις το όραμα σε πραγματικότητα. Η Κύπρος διαθέτει μεγάλες προοπτικές και τα σωστά συστατικά για να πετύχει. Αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή συνταγή, το όραμα και η υλοποίηση του.»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός από τον Μάιο του 2018 έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον προσδιορισμό της Κύπρου του 2030. Η μελέτη που παρουσιάστηκε χθες, φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια μας για να διαμορφώσουμε την Κύπρο της νέας εποχής.