Σύσκεψη αρχηγών στη Λάρνακα για τα επεισόδια στην Ορόκλινη

Σύκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας υπό την προεδρία του  Αρχηγού της  Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπαρχηγό Ανδρέα Γεωργίου, με μοναδικό θέμα τη βία στα γήπεδα και ιδιαίτερα τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κοινοτικό γήπεδο Ορόκλινης κατά τα οποία τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι λίγο μετά την έναρξη του αγώνα ομάδα 50 οπαδών του ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και στην άρνηση των αρχών επιτέθηκαν εναντίον των επί καθήκοντι αστυνομικών.

«Ο συγκεκριμένος αγώνας», είπε ο αρχηγός Αστυνομίας, «κρίθηκε ότι δεν ήταν υψηλού κινδύνου, αντίθετα ότι ήταν χαμηλού κινδύνου. Γι’ αυτό συνολικά είχαμε 17 μέλη εκ των οποίων τα οκτώ βρίσκονταν στην μοναδική είσοδο του γηπέδου”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, οπαδοί χρησιμοποίησαν όλες τις μεθόδους. «Έριχναν εναντίον των μελών μας πέτρες, μπουκάλες μπύρας και άλλα και κρατώντας λοστούς επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών, τους κτύπησαν δίχως να σκέφτονται τις πιθανές συνέπειες κι ότι και τα ίδια τα μέλη μας είναι άνθρωποι και έχουν τις δικές τους οικογένειες», σημείωσε.

Η Αστυνομική Διεύθυνση, πρόσθεσε, «κάλεσε ενισχύσεις και σε λίγη ώρα ήλθε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο αγώνας διεξήχθη και έληξε ομαλά, όπως ομαλή ήταν και η αποχώρηση των φιλάθλων».

Παρ’ όλο που δεν υπήρχε κλειστό κύκλωμα στο γήπεδο, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι κατέστη δυνατόν να βγουν κάποιες φωτογραφίες και με την αναχώρηση των φιλάθλων κατέστη δυνατό να αναγνωριστούν έξι πρόσωπα εκ των οποίων μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί οι τέσσερις, τρεις από τους οποίους έχουν ήδη οδηγηθεί στο Δικαστήριο και εξασφαλίστηκε διάταγμα 4ήμερης κράτησης, ενώ ο τέταρτος θα οδηγηθεί αύριο». Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την εκτίμηση και αισιοδοξία ότι και οι άλλοι δύο θα εντοπιστούν πολύ σύντομα.

«Είναι πραγματικά θλιβερό», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου «Ελληνες Κύπριοι να συμπεριφέρονται κατ’ αυτό τον τρόπο». Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, είπε ότι «ήλθαμε εδώ για να ακούσουμε τα μέλη μας, τα οποία είχαν μετάσχει στην αστυνόμευση για να ακούσουμε τους ίδιους και πώς αισθάνονταν, να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις -εισηγήσεις».

Ανέφερε ότι σε πρώτο στάδιο θα προβληματιστούν ως ηγεσία της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και στη συνέχεια μαζί με το Υπουργείο και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

«Θα πρέπει», συνέχισε ο Αρχηγός Αστυνομίας, «όλοι να βάλουμε τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων και να πούμε ο καθένας ‘εγώ τι κάνω;’ για να επανέλθει η τάξη και η ασφάλεια στα γήπεδα». Ολοι, κατέληξε, πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και όχι να βλέπουμε αυτά τα έκτροπα στα γήπεδα.