Δολοφόνησαν τον επικεφαλής υπηρεσίας πληροφοριών στη Βεγγάζη

Δολοφονήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σπίτι συγγενικών του προσώπων στη Ντέρνα, που βρίσκεται στις ανατολικές περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν βυθιστεί στη βία κι ανασφάλεια, ο  επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βεγγάζης.

“Αγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του συνταγματάρχη Φατχάλα αλ Γκαζίρι, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού της Βεγγάζης, που πέθανε ακαριαία”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, “ο Αλ Γκαζίρι, ο οποίος είχε πρόσφατα αναλάβει τα καθήκοντα αυτά, βρισκόταν στη Ντέρνα για να βοηθήσει στο γάμο της ανιψιάς του, της οποίας η οικογένεια μένει στην πόλη αυτή” που τις τελευταίες ημέρες πλήττεται από ένα κύμα επεισοδίων βίας.

Ο Αλ Γκαζίρι δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου στην πόλη Ντέρνα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Βεγγάζης, ο αντισυνταγματάρχης Ιμπραήμ αλ Τσάραα.

Μετά την επανάσταση στη Λιβύη που ανέτρεψε το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 οι περιοχές στα ανατολικά της χώρας και κυρίως η Βεγγάζη, έχουν μετατραπεί σε θέατρο επιθέσεων και δολοφονιών.

Τους τελευταίους μήνες οι ένοπλοι έχουν βάλει στο στόχαστρο στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δικαστές, στελέχη μέσων ενημέρωσης κ.ά. στη Βεγγάζη και τη Ντέρνα με αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 300 ανθρώπων, ωστόσο οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να συλλάβουν τους δράστες.