«Σύρθηκε» και ανασχημάτισε με κατεύθυνση … ΔΗΣΥ..

Είναι να μην το απαιτήσει ο Αβέρωφ. Και ας έχει ο Νίκαρος το όνομα του άγριου και αυστηρού.

Ώδυνεν όρος και έτεκεν ΔΗΣΥ, όχι μυν! Ο περιλάλητος ανασχηματισμός χρωμάτισε έντονα με Πινδάρου το Κυβερνητικό σχήμα και διασύνδεσε όσο ποτέ άλλοτε τον Προεδρικό λόφο με τον Συναγερμό.

Σας το είχε γράψει σε ανύποπτο χρόνο τον Σεπτέμβριο η laimitomos.com.

Σε εκείνη την όχι και τόσο μυστική συνεδρίαση Προέδρου – Κοινοβουλευτικής ομάδας του Συναγερμού.

“Αφού δεν μας διαχωρίζουν ας κάνουμε κομματική κυβέρνηση” φέρεται να είπε ο εξ Αργάκας ορμώμενος. Και τα θελήματα του δύσκολα δεν ικανοποιούνται.

Αυτό που μάλλον δεν του πέρασε, επί του παρόντος τουλάχιστον (και κρατήστε αυτό που σας λέω επι του παρόντος) είναι η αποκαρογιανοποίηση του κυβερνητικού σχήματος. Ποτέ μη λες ποτέ όμως! Ο κ. Λακκοτρύπης άλλωστε μετρά αντίστροφα.

Σύρθηκε και φέρθηκε γενικότερα ο Νίκαρος. Και ας έπρεπε να σκεφτεί την ανάγκη για restart.

Η επικοινωνιακή του ομάδα ξεκινά από το μηδέν, με έναν έμπιστο (Κούσιο) και έναν επιβαλλόμενο (Σεντόνα). Και θα πρέπει με τη μία να τραβήξουν κουπί.

Η αναφορά του εκ Βαρωσίων – πρωτεουσιανοανάθρεφτου όμως – νομικού Κυριάκου Κούσιου ότι θα επιχειρήσει να έχει ήπιο και συγκροτημένο λόγο, απαντά και σε όσους δεν γνωρίζουν ακόμη γιατί ο εξόχως πολιτικός Προδρόμου πήρε την άγουσα για το…Παιδείας!

Η δε έκπληξη ονόματι Καρούσος δεν είναι δα και τόσο μεγάλη. Η Αμμόχωστος απαίτησε, προειδοποίησε, εκβίασε και ενόψει βουλευτικών κέρδισε. Δεν μπορούσε μαθαίνω ο Πρόεδρος να μην ακούσει τον Αβέρωφ που του κτυπούσε το καμπανάκι για υπο-εκπροσώπηση της Αμμοχώστου και για επικείμενα ψηλά κύματα, στις βουλευτικές του 2021. Και έτσι τη μαρμάγκα πλήρωσε η έχουσα ούτως ή άλλως την εκτίμηση του Νίκαρου, νομικός Έμιλυ Γιολίτη.

Το φαινόμενο Χαμπιαούρης έχει την εξήγηση του. Ακούστε λοιπόν τι σας λέω. Ο φίλτατος Κώστας απολαμβάνει της στήριξης του Προέδρου. Η αλλαγή του από το Παιδείας αποδίδεται σε θέματα πολιτικών συγκυριών με τον Νίκαρο να του πιστώνει τις μεγάλες αλλαγές που έκανε και οι οποίες δεν προωθούνταν για χρόνια.

Η δε απόφαση του να τον μετακινήσει στην Επιτροπεία Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων έχει να κάνει με τον ανθρωπισμό του Προέδρου. Ο οποίος γνώριζε καλά ότι ο Χαμπιαούρης παραιτήθηκε πρόωρα από το Υπουργείο Παιδείας για αναλάβει Υπουργός και θα έμενε χωρίς δουλειά, αν δεν αξιοποιείτο κάπου.

Στο δε επιτροπάτο Περιβάλλοντος η Ιωάννα Παναγιώτου πληρώνει την απραξία της από τη μία και τη μη κάλυψη σε πολλές περιπτώσεις των κυβερνητικών πολιτικών από την άλλη. Δεν είναι τωρινή η απόφαση να αντικατασταθεί μαθαίνω. Αντίθετα ήταν μια καλή ευκαιρία.

Τώρα για τη μετακίνηση της Κλέλιας, ίσως ο Πρόεδρος να θεώρησε ότι σαν Επίτροπος περιβάλλοντος θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα στις «διαλέξεις της περί μεταλλείου και λατομείου».…. Γιατί σαν αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, δεν «έλεγε» και τίποτα… Ήταν «εκτός θέματος»….

Κατά τα άλλα αναμένουμε έργα και όχι λόγια, είτε από καινούριους, είτε από παλιούς. Ευχόμενοι καλή σταδιοδρομία προειδοποιούμε ότι σε καθεστώς πιέσεων και σχεδόν ακυβερνησίας δεν θα πιστώσουμε κανένα με περίοδο χάριτος.

Εφτά χρόνια διακυβέρνησης δεν μπορούν να απαιτούν και νέο χρόνο.

Εμείς απαιτούμε έργα. Και θα κρίνουμε αυστηρά.

Γράφει, ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡman