Σύνοδος G20: Ποιος ηγέτης θα μείνει στην ακριβότερη σουίτα;

Από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου  θα γίνει η σύνοδος των ηγετών των 20 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη στην Αυστραλία. Όλοι οι ηγέτες επέλεξαν πολυτελείς σουίτες σε διάφορα ξενοδοχεία. Όπως αναφέρει η Daily Mail η πιο ακριβή από όλες προορίζεται για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος θα διαμείνει στην προεδρική σουίτα του Mariott έναντι 1.747 ευρώ τη βραδιά.

suita

Η σουίτα εκτείνεται σε 131 τ.μ., βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του πολλών αστέρων ξενοδοχείου της Οδού Κουίν και προσφέρει πανοραμική θέα στον Ποταμό του Μπρίσμπαν. Την πολυτέλεια συνθέτουν τα μαρμάρινα μπάνια, το king size κρεβάτι, το τεράστιο γραφείο.

Όσο για τον Κινέζο πρόεδρο, Ξι Τζινπίνγκ, αυτός επέλεξε τη σουίτα Stamford του Stamford Plaza έναντι 1.180 ευρώ τη βραδιά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα μείνει στη σουίτα του Treasury Hotel, έναντι 880 ευρώ τη βραδιά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα διαμείνει στο Χίλτον στη βασιλική σουίτα η οποία προσφέρεται έναντι 427 ευρώ τη βραδιά.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ θα μείνει στη σουίτα Gold Coast Sanctuary Cove έναντι 344 ευρώ τη βραδιά. Ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ θα μείνει στη βασιλική σουίτα του Rydges 217 ευρώ τη βραδιά.

Πάντως, ήδη στα περισσότερα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι ηγέτες της Ομάδας των 20 έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας.