Σύνοδος στο Ριάντ για την κρίση στη Συρία

Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας θα βρεθούν αύριο οι υπουργοί εξωτερικών των χωρών του κόλπου αλλά και της Ρωσίας, προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στη Συρία, αλλά και τους τρόπους επίλυσης της.

Την πολιτική μετάβαση της Συρίας και την παύση των αιματηρών συγκρούσεων θα επιδιώξουν η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Ομάν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Άμπντελ Λατίφ Αλ Ζαγιάνι.

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του απο το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και όπως φαίνεται είναι διατεθειμένος να συζητήσει “όλα τα θέματα-κλειδιά” , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση αυτή γίνεται την περίοδο που ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, που δημιουργήθηκε την Κυριακή στο Κατάρ, με σκοπό την ανατροπή του Μπασάρ Αλ Άσαντ, επιδιώκει τη διεθνή αναγνώριση του, πράγμα στο οποίο έχει ήδη προβεί το Συμβούλιο χαρακτηρίζοντας το ως “νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού”.