“Αλαλούμ” στις δηλώσεις κυβερνώντων για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, καταγγέλλει το ΔΗΚΟ

Να επιδείξουν σοβαρότητα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, καλεί τους κυβερνώντες το ΔΗΚΟ, καθώς οι διάφορες ανακοινώσεις έχουν προκαλέσει «αλαλούμ»  για το τι πραγματικά συμβαίνει.

“Έχουμε υπόψη μας και τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του περασμένου Σαββάτου, ότι «οι όροι που θέτει η Τρόικα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί». Παρομοίως έχουμε υπόψη μας και τη βασική τοποθέτηση του ΑΚΕΛ ότι «δεν πρόκειται να υποκύψουμε στους απαράδεκτους όρους της Τρόικας», όπως, βέβαια, και τις χθεσινές δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκου Δημητριάδη ότι «υπάρχει πρόοδος και αναμένεται περαιτέρω πρόοδος μέχρι το τέλος της εβδομάδας», καθώς και ότι «πρέπει να υπογραφεί μνημόνιο το συντομότερο δυνατόν»”, αναφέρει στην ανακοίνωση το ΔΗΚΟ, αντιδιαστέλλοντάς τις με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών από τις Βρυξέλλες ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Τα κόμματα “είναι κυριολεκτικά στο σκοτάδι… Η ανευθυνότητα θα πρέπει άμεσα να τερματιστεί. Σε ποιόν να πιστέψουμε; Στον Πρόεδρο Χριστόφια και στο ΑΚΕΛ ή στον κ. Σιαρλή και τον κ. Δημητριάδη”, διερωτάται το ΔΗΚΟ  και προσθέτει ότι «το αλαλούμ αυτό σίγουρα δεν βοηθά τον τόπο».