Σύννεφα πολέμου στη Γάζα, 30.000 εφέδρους επιστρατεύει το Ισραήλ

Σε επιστράτευση 30.000 εφέδρων στους οποίους επιδίδονται ήδη φύλα πορείας, προχώρησε σήμερα το Ισραήλ «επεκτείνοντας την στρατιωτική επιχείρηση” στη Γάζα, όπως δήλωσε σήμερα στην ισραηλινή τηλεόραση ο εκπρόσωπος του στρατού στρατηγός Γιοάβ Μορντεχάι.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ έδωσε χθες την έγκρισή του για την επιστράτευση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, έπειτα από την εκτόξευση δύο ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.

“Η εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Γκους Νταν και η ακτίνα των πυρών εναντίον του Ισραήλ αποτελούν κλιμάκωση και αυτή η κλιμάκωση θα έχει ένα τίμημα που η άλλη πλευρά πρέπει να πληρώσει”, δήλωσε ο Εχούντ Μπαράκ.

Η ισραηλινή αεροπορία απάντησε με τον βομβαρδισμό του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς για τον νότιο τομέα της Γάζας, ενώ από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές έγινε γνωστό, ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στο βόρειο τμήμα της ζώνης.

Στο μεταξύ στη Λωρίδα της Γάζας, θα βρεθεί σήμερα για τρείς ώρες ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ.στα πλαίσια διπλωματικής προσπάθειας, ώστε οι δυο πλευρές να μη συνεχίσουν την ένοπλη βία, από τη οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα 19 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά ενώ περισσότεροι από 230 είναι οι τραυματίες.

Σήμερα το πρωί, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου “συμφώνησε στο αιγυπτιακό αίτημα για να παύσουν όλες οι επιθετικές επιχειρήσεις στη Γάζα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου πρωθυπουργού”.

Από την πλευρά της Γάζας ωστόσο, εκτοξεύτηκαν έντεκα ρουκέτες από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης οι οποίες αναχαιτίσθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ.

“Η Χαμάς δεν σέβεται την επίσκεψη του αιγύπτιου πρωθυπουργού στη Γάζα και παραβιάζει την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, την οποία το Ισραήλ συμφώνησε να εφαρμόσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης”, δήλωσε ο Οφίρ Γκέντελμαν,
εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με μήνυμά του στο Twitter.