Σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες για τους αστέγους

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αστέγους έφεραν σύννεφα στον κυβερνητικό ουρανό, καθώς από τη Χαριλάου Τρικούπη ακούσθηκαν χθες και οι πρώτες…βροντές.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε «αιφνιδιασμένο» με τις ανακοινώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την κοινωνική κατοικία, δηλαδή για το πρόγραμμα στέγασης και περίθαλψης των αστέγων.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του, δεν ενημερώθηκε ο Ευ.Βενιζέλος ούτε ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος, κατά τους ίδιους, «τρέχει» το πρόγραμμα, αλλά ούτε η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου.

Κατά τις ίδιες, πάντα, διαρροές, ο Α. Σαμαράς προέβη στις δηλώσεις μετά από σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, «οι οποίοι συμπεριελήφθησαν στο τηλεοπτικό πλάνο», χωρίς να έχει κληθεί ο κ. Κεγκέρογλου.

Η οργή του κυβερνητικού εταίρου ήταν τέτοια που κατηγόρησαν το γραφείο του πρωθυπουργού για «παλαιοκομματικές» και «Μαυρογιαλούριες» τακτικές οι οποίες «προσβάλλουν τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας».

Κατά ορισμένες πληροφορίες, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ.Βενιζέλου και του κ.Σαμαρά σε ανάλογο ύφος από την πλευρά του πρώτου.