“Σωστή αλλά αργοπορημένη η οργή του Προέδρου για τα καπρίτσια του μέγα Διοικητή”

Η Κυπριακή κοινή γνώμη με έκπληξη παρακολούθησε από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεσπαθώνει οργισμένα, κατά της συμπεριφοράς του κ. Δημητριάδη, του μέγα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (βλ. Τρόικα) στην Κύπρο.

Δυστυχώς πολύ αργά οργίστηκε ο κ. Αναστασιάδης και πολύ αργά μελετά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Μάλλον για επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση φαντάζει. Υπάρχουν από καιρό, δεκάδες στοιχεία που τεκμηριώνουν την ακαταλληλότητα του κ. Δημητριάδη και τον καθοριστικά αρνητικό ρόλο που έπαιξε σε κρίσιμη ώρα για την Κυπριακή οικονομία. Υπενθυμίζουμε ότι σχετικό ψήφισμα / απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις 28/3/2013, απορρίφθηκε με συγκαλυμμένο τρόπο από την πλειοψηφία των κομμάτων, αφού το παρέπεμψαν για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών (όπου βεβαίως δεν βρέθηκε χρόνος ακόμα να συζητηθεί).

Πολλά στοιχεία αποστάληκαν από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και τον βουλευτή του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη στον πρώην Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αφορούσαν ακόμα και παράνομες ενέργειες ή παραλείψεις του κ. Δημητριάδη. Στου κουφού την πόρτα. Τώρα θυμήθηκε ο Πρόεδρος να οργιστεί από τα «καπρίτσια» του Δημητριάδη;

Αλλά έστω και τώρα, θέλουμε να προχωρήσει σε έργα και να μην μείνει ο Πρόεδρος μόνο στα λόγια. Κατ’ ακρίβειαν, έπρεπε πριν κάνει τη δήλωση να είχε ήδη προχωρήσει σε έργα.

Όλα αυτά, μας δημιουργούν επιφυλάξεις και ερωτήματα. Αμφιβάλλουμε εάν θα προχωρήσει η υπόθεση στο Ανώτατο Συμβούλιο (Ανώτατο Δικαστήριο). Ελπίζουμε ο Πρόεδρος να διαψεύσει τις ανησυχίες μας.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ