Σχιζοφρενικός ο μεταφραστής της νοηματικής στην δέηση για τον Μαντέλα

Ο δήθεν μεταφραστής της νοηματικής γλώσσας στην τελετή δέησης για τον Νέλσον Μαντέλα στο Σοβέτο ο οποίος προκάλεσε διεθνή κατακραυγή καθώς διαπιστώθηκε ότι αυτά που μετάφραζε ήταν εντελώς ανακριβή και δεν έβγαζαν νόημα, ζήτησε δημόσια συγνώμη.

Ο Thamasanqa Jantjie , σε δήλωση στην εφημερίδα Star του Γιοχάνεσμπουργκ, ανέφερε ότι είχε ένα αιφνίδιο επεισόδια σχιζοφρένειας, άρχισε να ακούει φωνές και να έχει παραισθήσεις και για το λόγο αυτό δεν ήξερε τι έκανε στην διάρκεια της δέησης στο στάδιο του Σοβέτο, μπροστά από χιλιάδες κόσμου και 90 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

“Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, ήμουν μόνος σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση”, δήλωσε ο “μεταφραστής”. Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση και ότι λυπάται αφάνταστα για την αναστάτωση που προκάλεσε.

Μετά την τελετή δέησης προχθές στο Σοβέτο οργανώσεις κωφών στην Νότιο Αφρική διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το επεισόδιο λέγοντας ότι αποτελεί μέγιστη προσβολή για τους κωφούς και τη νοηματική γλώσσα και ότι αυτά που δήθεν μετάφραζε ο δήθεν μεταφραστής της νοηματικής ήταν εντελώς ανακριβή, δεν έβγαζαν κανένα νόημα και ότι απλά κουνούσε τα χέρια του δεξιά και αριστερά.