Επαφές του Προέδρου στην Αίγυπτο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, βρίσκεται από χθες βράδυ στην Αίγυπτο   για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Σήμερα αναμένεται να υπογραφούν στο κάιρο, σημαντικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο. Σώτο Λιασίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Adly Mansour. Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Αργότερα ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου Hazem El-Bablawi και στην παρουσία τους θα υπογραφτούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των οποίων είναι συμφωνία-πλαίσιο αναφορικά με την κοινή ανάπτυξη υδρογονανθρακικών πόρων που ευρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής, Αεροπορική Συμφωνία και Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο.