Σχεδόν 1 δισ. ευρώ τα έσοδα της FC Barcelona

Η FC Barcelona, η γνωστή ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου, είναι πιθανό να επιτύχει πριν το προβλεπόμενο χρονικό όριο, το στόχο της για έσοδα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πωλήσεις από δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης και διάθεση εισιτηρίων, δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου, Josep Bartomeu.

Η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο μπορεί να φτάσει τα έσοδα της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ αυτή τη σεζόν, ποσοστό που υπερβαίνει το 20% των εσόδων κατά τους προηγούμενους 12 μήνες, δήλωσε ο Bartomeu σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg στο Λονδίνο. Ο σύλλογος είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας χορηγίας για να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του , συμπεριλαμβανομένου του σταδίου του, δήλωσε ο Bartomeu.

“Θα πάμε στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ πριν από το 2021, πράγμα που είναι μια καλή είδηση για το σύλλογο”, δήλωσε ο Bartomeu πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος της UEFA Champions League με την Chelsea. “Αυτό σημαίνει ότι η βιομηχανία του ποδοσφαίρου μεγεθύνεται, και αυτό είναι καλό για τους οπαδούς”.

Η FC Barcelona κατατάσσεται στην τρίτη θέση στον ετήσιο κατάλογο των οικονομικών του ποδοσφαίρου της Deloitte, με έσοδα 648 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2016-17, ακολουθώντας την ισπανική αντίπαλό της, Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.