Σχεδίαζαν δολοφονία του Υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ

Μέλη της Χαμάς, που σχεδίαζαν την δολοφονία του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ. Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ οι συλληφθέντες σχεδίαζαν την δολοφονία του Άβιγκντορ Λίμπερμαν, κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Γάζα το καλοκαίρι.

Η οργάνωση ήθελε να στείλει μήνυμα προς το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Γάζα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο λεπτομέρειες δόθηκαν στην δημοσιότητα μόλις χθες.

Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι η Χαμάς σχεδίαζε να αγοράσει έναν εκτοξευτήρα ρουκετών, τον οποίο θα χρησιμοποιούσε προκειμένου να επιτεθεί στην αυτοκινητοπομπή του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, συγκέντρωναν πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές του Άβιγκντορ Λίμπερμαν στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Στα μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες από στρατιωτικό δικαστήριο για συνωμοσία με σκοπό την σωματική βλάβη. Αρχηγός της ομάδας που σκόπευε να σκοτώσει τον Λίμπερμαν είναι ο 37χρονος Ιμπραχίμ Ζιρ, ο οποίος έχει βρεθεί και στο παρελθόν στις φυλακές του Ισραήλ για συμμετοχή στην Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζιρ σχεδίαζε την επίθεση κατά του Ισραηλινού υπουργού το καλοκαίρι και για τον σκοπό αυτό είχε στο πλευρό του τον αδερφό του Ζιάντ, 35 ετών, καθώς και τον Αντνάν Τσαμπίχ, 31 ετών. Σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία, στην ομάδα υπήρχε ακόμη ένα μέλος, το οποίο είχε αναλάβει την προμήθεια του εκτοξευτήρα.