Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Βέργας υπό παραίτηση” γράφει ότι η χιονοστιβάδα των εξελίξεων σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται εναντίον του δημάρχου Πάφου τον οδηγούν σύμφωνα με όλε τις πληροφορίες, στην υποβολή παραίτησης εντός της ημέρας και γράφει ότι `κάθε μέρα ανοίγει και ένας νέος φάκελος για τη βασιλεία του στην Πάφο`. Επίσης, αναφέρει ότι την προστασία της επαγγελματικής στέγης φρενάρει η Τρόικα, σε σχόλιά της για το υπό διαμόρφωση πλαίσιο αφερεγγυότητας. Αλλού, γράφει ότι ο επικεφαλής των Aegean/Olympic δήλωσε ότι θέλουν την Κύπρο για ανάπτυξη της εταιρείας σε νότο και ανατολή.

Αλήθεια: Με τίτλο “Παραιτείται ο Βέργας!” γράφει ότι ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ ζήτησαν χθες την παραίτηση του Δημάρχου Πάφου η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σήμερα και προσθέτει ότι σε 40 ημέρες θα γίνουν οι εκλογές από την ημέρα της παραίτησης. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελληνική Huffington Post ότι η Κύπρος είναι μικρή χώρα για να εμπλακεί σε θερμό επεισόδιο και εξέφρασε αισιοδοξία ότι η Κύπρος θα εισέλθει σε μια ελπιδοφόρα πορεία το 2015. Επίσης, παρουσιάζει την πρόταση του Υπουργού Παιδείας για ρύθμιση του θέματος με τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς.

Σημερινή: Με τίτλο“Στο τραπέζι `ιδέες` για το φυσικό αέριο” γράφει ότι η Κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική δημιουργίας δεσμευμένου λογαριασμού, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία θα αναλογούν στην τ/κ κοινότητα, όπως αποκάλυψε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Επίσης, γράφει ότι αρνητικές προοπτικές ανέλιξης λόγω αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων βλέπει το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού. Σε άλλο της δημοσίευμα, γράφει ότι θωρακίζεται η κυπριακή ΑΟΖ με πλωτά και εναέρια μέσα.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εξευτελίζουν την πολιτική ζωή του τόπου” γράφει ότι μέχρι και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρουσιάστηκε “να μην μπορεί να ακολουθήσει τους κυβερνώντες στον πολιτικό κατήφορο που έχουν πάρει”. Αναφέρει ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού κατήγγειλε ότι η Κυβέρνηση ξεγέλασε τη Βουλή και είπε ότι το κόμμα θα καταψηφίσει τα νομοσχέδια για τις ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης, αναφέρει ότι μειώνονται τα κονδύλια στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας για το 2015, ενώ αυξάνονται οι δυσπραγούντες.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η Τράπεζα Κύπρου `είναι ακόμη σε πόλεμο με τις καταστάσεις΄” αναφέρει ότι αυτό δήλωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Τζον Πάτρικ Χούρικαν, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία εξέλεξε το νέο της ΔΣ και η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω διαμαρτυριών και στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι ο Δήμαρχος Πάφου αναμένεται να παραιτηθεί σήμερα. Επίσης, προβάλλει φωτογραφία με τον νέο Πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου Γιόζεφ Άκερμαν (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank), και τον Αμερικανό μέτοχο της Τράπεζας Γουίλμπουρ Ρος.