Σχέδιο Εστία: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 10,000 δανειολήπτες

Ξεκινά σήμερα, η υποβολή των αιτήσεων, για το πολυαναμενόμενο σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Στο Σχέδιο αναμένεται να συμμετέχουν 10 χιλ. δανειολήπτες.

Το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως η ακαθάριστη αξία των δανείων τα οποία θα ενταχθούν στο Σχέδιο Εστία θα ανέλθει στα 3,4 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος για το κράτος στα 25 χρόνια του κύκλου ζωής του σχεδίου υπολογίστηκε στα 815 εκατ. ευρώ (33 εκατ. ευρώ τον χρόνο).

Το κράτος θα επιδοτεί το 1/3 της δόσης του δανείου σε ετήσια βάση, με τις πρώτες πληρωμές να αρχίζουν τον Μάρτιο του 2020.

Όσον αφορά στους δικαιούχους, αυτοί θα πρέπει να έχουν δάνεια τα οποία ήταν μη εξυπηρετούμενα την 30ή Σεπτεμβρίου του 2017, με αγοραία αξία που δεν θα ξεπερνά τις €350 χιλ.

Την ίδια ώρα, το εισόδημά τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις €60 χιλ., κάτι που αναδιαμορφώνεται αναλόγως της οικογενειακής σύνθεσης.

Δικαιούχοι:

– Δάνειο μη εξυπηρετούμενο την 30 Σεπτεμβρίου 2017

– Αγοραία Αξία < €350.000

– Εισόδημα < €60.000 (αναλόγως οικογένειας)

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας καλούν τους δανειολήπτες, δικαιούχους και μη, να υποβάλουν αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμπληρωμένες προς την τράπεζα ή την εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων που συμμετέχουν στο Σχέδιο Εστία.

Στο σχέδιο συμμετέχουν η Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα, η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), η Alpha Bank, η Astrobank, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης και η Gordian Holdings.