Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας – Πτώση της θερμοκρασίας

kairos
kairos

Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας – Πτώση της θερμοκρασίας

Επιτέλους υποχωρεί ο καύσωνας με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση από το τμήμα Μετεωρολογικής υπηρεσίας:

Η θερμή αέρια μάζα η οποία επηρεάζει την περιοχή αναμένεται να υποχωρήσει από σήμερα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.