Σφύριζε …αδιάφορα ο Δημητριάδης στην επιτροπή οικονομικών

Στάση αδιαφορίας απέναντι στην Κύπρο και το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η χώρα, κρατά από την πρώην ημέρα της εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, διορισμένος στην θέση αυτή από τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως μάλιστα πληροφορείται η Laimitomos. com, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και ο υποδιοικητής της Σπύρος Σταυρινάκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών της Βουλής στην οποία συμμετείχε και η Τρόικα, παρέμειναν …παρατηρητές των δραματικών εξελίξεων που έλαβαν χώρα στην Κύπρο. Απαθείς και αδιάφοροι, την ώρα που ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Αβέρωφ Νεοφύτου προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν λύσεις, προκάλεσαν με την όλη στάση τους.

Πιο συγκεκριμένα, διοικητής και υποδιοικητής για  ώρες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν αμέτοχοι χωρίς προτάσεις για την αντιμετώπιση του όλου προβλήματος.

Η αδιαφορία τους εκνεύρισε τους βουλευτές και όπως είπαν κάποιοι από τους παριστάμενους στη Laimitomos. com, «ένας Θεός ξέρει πως συγκρατηθήκαμε και δεν τους επιτεθήκαμε». Η σιωπή και το όλο ύφος των δυο «κεφαλών» της Κεντρικής Τράπεζας ήταν πραγματικά προκλητική και είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του βουλευτή του κινήματος των Οικολόγων Γ. Περδίκη, ο οποίος ζήτησε την παραίτησή τους, λέγοντας μάλιστα πως λειτουργούν σαν αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα, ο οποίος επίσης ζήτησε την άμεση παραίτησή τους και κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να δει το όλο θέμα.

Εντυπωσιακή ήταν όμως και η θέση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Π. Δημητριάδης έχει διαπράξει σοβαρά σφάλματα.

Γιατί ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας τηρούν αυτή τη στάση από την ημέρα που τα «ηνία» της χώρας ανέλαβε ο Ν. Αναστασιάδης; Τι συμβαίνει και που αποσκοπούν; Την απάντηση μπορεί να την έχει ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που επέλεξε τον Π.  Δημητριάδη για αυτό το καίριο πόστο….