Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για σταθερότητα σε Κύπρο-ευρωζώνη

Είναι κρίσιμης σημασίας να τεθούν τα θεμέλια στην Κύπρο για επιστροφή στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στην ανάπτυξη, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τονίζει ότι είναι σημαντική η σταθερότητα τόσο στην Κύπρο, όσο και την ευρωζώνη και ότι, η συμφωνία για την Κύπρο προστατεύει πλήρως τους ασφαλισμένους καταθέτες, κάτι που είναι σημαντικό και ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το υπουργείο Οικονομικών, προστίθεται, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, καθώς οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες και ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας.

Απαντώντας σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είπε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στάθηκε στο πλευρό των Ευρωπαίων εταίρων που διαχειρίζονταν τα θέματα χρηματοπιστωτικής αστάθειας.

Υποστήριξε επίσης ότι «ο Πρόεδρος μίλησε για τις επιπτώσεις που είχε αυτή η αστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης στην αμερικανική οικονομία. Για τον λόγο αυτό είχαμε εμπλοκή, επιχειρώντας να βοηθήσουμε τους Ευρωπαίους να το επιλύσουν».