Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα-Βενιζέλου στη Βουλή για την εξεταστική

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για “συγκάλυψη και συνωμοσία της σιωπής” ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους και να προβλέπει πτώση της τρικομματικής κυβέρνησης.

“Ο φόβος θα σας οδηγήσει σε μια πρωτοφανή ήττα”, τόνισε ο ίδιος, για να λάβει την εξίσου σκληρή απάντηση Βενιζέλου..

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας είπε πως αν και η μείωση των επιτοκίων αποτελεί μια θετική έκβαση, πιθανή μετακύλιση της αποπληρωμής ομολόγων μετά το 2022 θα σήμαινε μορατόριουμ, κάτι που ενώ είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, έλαβε την απάντηση ότι “αυτό θα οδηγούσε σε έξοδο της χώρας απο την ευρωζώνη”.

“Ακολουθείτε μια πολιτική που μετατρέπει εσάς σε υπ’ αριθμόν 1 εθνικό κίνδυνο”, είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως “Οι υπεύθυνοι μπορεί να μην καθίσουν στο εδώλιο, θα καθίσουν όμως στο περιθώριο της ιστορίας..Θέλουμε την εξεταστική όχι για εκδίκηση, αλλά για να αποδειχθεί αν υπήρχε ή όχι εναλλακτική πολιτική” υποστήριξε.

Στον ίδιο τόνο ήταν και η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι επενδύει στην καταστροφή της χώρας και επιχειρεί να υπονομεύσει το εγχείρημα της επαναγοράς των ομολόγων εκπροσωπώντας τα συμφέροντα hedge funds και τραπεζών.

“Ποια είναι η δική σας ομερτά κ. Τσίπρα; Με αυτά τα ακραία συμφέροντα που επενδύουν στην ήττα της χώρας;” είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.