Σφοδρή κακοκαιρία στη Βρετανία

Καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν από το πρωί τη Βρετανία, προκαλώντας πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Το φαινόμενο άρχισε από το νοτιοδυτική Αγγλία και έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στην Κορνουάλη και στην υπόλοιπη νοτιοδυτική Αγγλία περίπου 5000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, ενώ άλλα 16.000 έχουν διακοπές στην παροχή ρεύματος στην υπόλοιπη νότια Αγγλία. Οι αρχές έχουν παράλληλα σημάνει συναγερμό λόγω υπερχείλισης υδάτων σε 24 σημεία της χώρας.

Σιδηροδρομικές εταιρείες συνέστησαν στο επιβατικό κοινό να μεταθέσει τις μετακινήσεις για τα τελευταία εορταστικά ψώνια για την παραμονή των Χριστουγέννων, αν και οι έμποροι ανέμεναν πως η σημερινή θα ήταν η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση στα μαγαζιά ενόψει των εορτών.\

Δεκάδες δρομολόγια τρένων έχουν ακυρωθεί, ενώ καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε ορισμένες πτήσεις στα αεροδρόμια της νότιας Αγγλίας. Το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον υποχρεώθηκε να κλείσει λόγω των σφοδρότατων ανέμων που έφτασαν έως και τα 140 χιλιόμετρα την ώρα. Κλειστές είναι επίσης γέφυρες και ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν την Τρίτη σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ σε άλλες, όπως κυρίως η Βόρεια Ιρλανδία, προβλέπεται ότι θα ενταθούν περισσότερο.

Την Κυριακή ένας οδηγός έχασε τη ζωή του σε καραμπόλα τριών οχημάτων στην Κορνουάλη, με τις αρχές να θεωρούν ότι το δυστύχημα οφείλεται στην έντονη χαλαζόπτωση.