ΕΥΡΩΚΟ: Ανθρωποι άξιοι στα ΔΣ των ημικρατικών

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, στο περιθώριο επίσκεψης στο Μέλαθρο Αγωνιστών στην Παλώδια, δήλωσε ότι «Αν μετά από αυτό το κατάντημα, δεν έχουμε αντιληφθεί πού ζούμε, τότε δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας»…

Αναφερόμενος στο θέμα διορισμών νέων διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «και ο νόμος που ψηφίσαμε και η όλη αντίληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά θέλω να πιστεύω και όλων των κομμάτων, δεν είναι η παλιά».

«Θα πρέπει», είπε, «να μπουν όσο το δυνατό, άνθρωποι άξιοι, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, «αυτό που έχει σημασία για τους ημικρατικούς οργανισμούς, είναι περισσότερο η μεταρρύθμιση , παρά το ποιος θα πάρει το πόστο».

Ερωτηθείς εάν το Ευρωπαϊκό Κόμμα προτίθεται να δώσει κάποια ονόματα για διορισμό σε ΔΣ ημικρατικών, ο κ. Συλλούρης είπε πως «μέσα σε αυτή την ανοικτή και, θεωρώ, με πολλή διαφάνεια διαδικασία, αν μας δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα θα εισηγηθούμε ανθρώπους, ή θα αυτο-εισηγηθούν οι ίδιοι μέσω μας τους εαυτούς τους, όσοι προσφέρονται, γιατί νοιώθουν ότι έχουν ικανότητες να προσφέρουν σε κάποιους ημικρατικούς οργανισμούς».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Συλλούρης είπε πως «οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας είναι ένας άλλος τρόπος να μας δείξει τις προθέσεις της, την επεκτατική της συμπεριφορά, η οποία θα πρέπει να προβληματίσει όσους νομίζουν εντός και εκτός Κύπρου ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, που έχει αυτές τις νοοτροπίες και να αναμένουμε αποτέλεσμα».