Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με αφορμή τις συλλήψεις 47 νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το περιστατικό με τους μετανάστες έξω από το Φαρμακονήσι, ανέβηκε στα ύψη…..

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση τόσο ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καυτηρίασαν, δε, έντονα τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι καπηλεύεται, για λόγους εντυπωσιασμού, ένα θλιβερό γεγονός που συνέβη στο Φαρμακονήσι, προδικάζοντας τις δικαστικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, ενώ καταγγέλλει χωρίς στοιχεία, αστυνομική βία και πρόσθεσε ότι «οι συμπεριφορές αυτές δεν τιμούν το Κοινοβούλιο».

Από την πλευρά της η κ Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι η αστυνομία ασκώντας βία και καταπατώντας σειρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνέλαβε 47 νέους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «τόλμησαν να αμφισβητήσουν την απάνθρωπη πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας με τα λευκά φέρετρα», τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, ενώ δεν επετράπη στους συνηγόρους τους να τους πλησιάσουν.