Σφαγή χριστιανών στη Νιγηρία

Δεκαπέντε χριστιανοί σφαγιάστηκαν από φερόμενους ως ισλαμιστές στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μουσάρι, ένα χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία, κοντά στη βάση της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Οι επιτιθέμενοι μπήκαν σε σπίτια και σκότωσαν δεκαπέντε ανθρώπους την ώρα που κοιμόντουσαν”, δήλωσε ανθρωπιστική πηγή . Κάποιοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και άλλοι δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια.

Ανάμεσα στα θύματα “ήταν ένας αστυνομικός της τροχαίας και 14 πολίτες. Τα θύματα είχαν επιλεγεί καθώς όλα ήταν χριστιανοί. Ορισμένοι είχαν μετακομίσει στη συνοικία αυτή από άλλες περιοχές που είχαν πληγεί από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ”, εξήγησε ανθρωπιστική πηγή.

Η Μπόκο Χαράμ, που επικαλείται τους Αφγανούς Ταλιμπάν, θέλει να δημιουργήσει ισλαμικό κράτος στη βόρεια Νιγηρία.

Οι βιαιότητες που αποδίδονται στην οργάνωση καθώς και η αιματηρή καταστολή τους από τις δυνάμεις της τάξης έχουν κοστίσει τη ζωή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους από το 2009.

Η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, η Νιγηρία έχει 160 εκατομμύρια κατοίκους, με το νότο να κατοικείται κυρίως από χριστιανούς και το βορρά από μουσουλμάνους.