ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα “αγκάθια” με φόντο τις υποψηφιότητες στη Θράκη

Αντιμέτωπος με το πρόβλημα των χειρισμών των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Επισήμως το θέμα της συνεδρίασης είναι η οριστικοποίηση των συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές και υπό αυτήν την έννοια, μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις που αφορούν και σε αυτό το πεδίο την περιοχή της Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τετάρτης αναμενόταν η επίσημη παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεών του, ζητήθηκε η παραίτηση του, κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Εντούτοις, σε νεώτερη ανάρτησή του στο Twitter, ο Αχμέτ Κουρτ δήλωσε: «Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους μου μία τέτοια παραίτηση. Αναμένω και εγώ με ενδιαφέρον τη στάση και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι διαφέρει από τα άλλα κόμματα. Μετά τιμής».

Προβληματισμό στο κόμμα δημιουργούν και οι δηλώσεις του υποψηφίου στις ευρωεκλογές, καθηγητή Δ. Χριστόπουλου.

Με δημόσιες τοποθετήσεις του ο καθηγητής του Παντείου είχε κατηγορήσει εμμέσως πλην σαφώς την κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν για εξυπηρέτηση συμφερόντων ελληνικών εθνικιστικών κέντρων, ενώ είχε ανοίξει θέμα αυτοδιάθεσης και εθνικού αυτοπροσδιορισμού της μουσουλμανικής μειονότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν ιδιαιτέρως από τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Θεωρείται δε εξαιρετικά πιθανό ότι στην συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί ζήτημα απόσυρσης και της υποψηφιότητας του κ. Χριστόπουλου.