ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο κοστίζει ο Μωυσής; Το σποτ που στοχοποιεί δημοσιογράφους

ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο κοστίζει ο Μωυσής; Το σποτ που στοχοποιεί δημοσιογράφους

«Οι ειδήσεις αγοράζονται» το μήνυμα του σποτ που καλεί τους πολίτες να μην καταπίνουν αμάσητο τον Μωυσή!

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» θίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα. Όπως αναφέρεται, το βίντεο με τίτλο “πόσο κοστίζει ο Μωυσής”, σχετίζεται “με την αδιαφανή χρηματοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης από την κυβέρνηση”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νωρίτερα, ανακοίνωση ζητώντας να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης των 1.232 Μέσων, σημειώνοντας: “Μην διανοηθεί να αλλοιώσει τη λίστα ο ΥΠ.ΟΙΚ.”.

Το βίντεο ανήρτησε η Κουμουνδούρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά τις νέες ενδοκομματικές τριβές που προκάλεσε η «υπόθεση Παπαδημούπολη».

Σύμφωνα με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου και το κεντρικό του μήνυμα είναι ότι οι ειδήσεις… αγοράζονται!

Στο βίντεο αρχικά εμφανίζεται μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα…

Αμέσως η παρουσιάστρια, συνεχίζει λέγοντας «Ο πρωθυπουργός μας» και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά, με την ίδια να αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει και μαζεύει τα χρήματα, λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Δείτε το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

 

Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» γράφει ότι η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σποτ για την «αδιαφανή χρηματοδότηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ»

Απάντηση Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».