Συρία: Μαζικές δολοφονίες στο όνομα της θρησκείας

Στην έκθεση που υπέβαλε η επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη κάνει λόγο για μαζικές δολοφονίες για θρησκευτικούς λόγους από τοπικές πολιτοφυλακές της συριακής κυβέρνησης. Επίσης, αναφέρεται ότι πολίτες έχουν συλληφθεί ή κακοποιηθεί από τις εν λόγω Λαϊκές Επιτροπές, όπως αποκαλούνται, επειδή προέρχονται από περιοχές που θεωρείται ότι υποστηρίζουν την εξέγερση. Η έκθεση τονίζει επίσης, ότι οι αντάρτες εκτελούν σύρους στρατιώτες και πολιτοφύλακες τους οποίους συλλαμβάνουν και έχουν δημιουργήσει κέντρα κράτησης στη Χομς και το Χαλέπι.

Εν τω μεταξύ, η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε σήμερα τη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς, εναντίον της οποίας εξαπέλυσαν εκ νέου επίθεση οι αντάρτες.
Η πολεμική αεροπορία απάντησε με βομβαρδισμό της Μπάμπα Αμρ, στην οποία αναπτύχθηκαν στρατιωτικές ενισχύσεις και η Χομς είναι “πλήρως περικυκλωμένη” από το στρατό. Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 175 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σ΄ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσά τους 50 αντάρτες, 46 πολίτες και 79 στρατιώτες.