Συρία: Ελικόπτερο του στρατού κατέρριψαν οι αντάρτες

Πύραυλος εδάφους-αέρους κατέρριψε ελικόπτερο του συριακού στρατού, στην περιοχή γύρω από τη στρατιωτική βάση Σέιχ Σουλεϊμάν, 25 χιλιόμετρα βορειδυτικά από το Χαλέπι.

«Είναι η πρώτη φορά που οι Σύροι αντάρτες καταρρίπτουν ένα ελικόπτερο με πύραυλο εδάφους-αέρος», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ράχμαν. Είναι ένας από τους δεκάδες πυραύλους που έλαβαν πρόσφατα οι Σύροι αντάρτες, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο.

Οι εξεγερμένοι, ύστερα από πολύωρες συγκρούσεις γύρω από το Χαλέπι ,κατάφεραν να θέσουν τα ξημερώματα υπό τον έλεγχό τους τη στρατιωτική αυτή βάση αεράμυνας, που βρίσκεται κοντά την περιοχή αλ Σφάιρ, ενισχύοντας τη θέση τους στη βόρεια Συρία.

Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη από την ισλαμιστική οργάνωση Άχραρ αλ Σαμ και μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν ή συνέλαβαν 70 στρατιώτες του τακτικού στρατού.

Στο μεταξύ ο Άμπου Άμπντο, μέλος του ισλαμιστικού Μετώπου Αλ Νούσρα, που μάχεται στο πλευρό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε: «Ο μόνος τρόπος να εκδιωχθεί αυτό το καθεστώς είναι να μεταφέρουμε τη μάχη στους δρόμους της πρωτεύουσας και όσο πιο κοντά γίνεται στην περιοχή όπου μένει ο Άσαντ και η οικογένειά του».