Συντριβή Ρωσικού αεροσκάφους με 224 επιβάτες

Ανήκε στην εταιρεία Kogalymavia και πετούσε από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη – Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά αφότου απογειώθηκε

Ένα ρωσικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 224 άτομα συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στην Χερσόνησο του Σινά.

Παρά τις συγκεχυμένες πληροφορίες που υπήρξαν αρχικά για την τύχη του αεροσκάφους και των επιβατών του, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα τη συντριβή του.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλάνο ανήκε στην εταιρεία Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268, από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη.

Οι πρώτες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με το αεροπλάνο της Kogalymavia ανέφεραν ότι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά αφότου απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ.

Ωστόσο, την ώρα που ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η πτήση 7K9268 συνετρίβη, υπήρχαν αναφορές από την Αίγυπτο ότι το αεροσκάφος είχε εντοπιστεί και πως όλοι οι επιβάτες του ήταν καλά στην υγεία τους, πληροφορίες οι οποίες διαψεύστηκαν λίγα λεπτά αργότερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Μάλιστα, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανέφεραν νωρίτερα ότι λίγη ώρα μετά την απογείωσή του και αμέσως μόλις βγήκε από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροπλάνο επικοινώνησε με την τουρκική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας, ενώ Ρώσος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε κοντά στην Κύπρο και όχι στο Σινά.