Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Εντατικοποιούν τις επαφές και κόβουν τις δηλώσεις” αναφέρει ότι ανακοινώθηκε η επίσπευση των συνομιλιών και ότι στο τέλος των συναντήσεων θα αξιολογείται η πρόοδος ή τα εμπόδια που παραμένουν. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά επιθυμεί να συνεχίσει τη συνετή πολιτική και μετά το τέλος του μνημονίου. Επίσης η “Σ” γράφει ότι έκλαψαν και οι πέτρες με τον τρόπο που χάθηκε ο 25χρονος στη Λεμεσό το όχημα του οποίου κτυπήθηκε από 48χρονο που οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ο Νοέμβριος κρίνει τις διαπραγματεύσεις” γράφει ότι θα γίνουν έξι συναντήσεις των ηγετών και ότι ο Αϊντα διαπιστώνει στέρεη βάση για εντατικές διαβουλεύσεις. Αλλού αναφέρει ότι διατυπώνονται καταγγελίες για γιατρούς δύο ταχυτήτων και ότι ενόχλησαν οι αναφορές του Διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών περί γιατρών που είναι `ανεπαρκείς` και για το νέο σύστημα αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί. Επίσης η “Α” γράφει ότι σήμερα η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει για το εκλογικό μέτρο μετά την κατάθεση της πρότασης από τον ΔΗΣΥ για αύξησή του.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Διαφορές στα βασικά” και αναφέρει ότι εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις χωρίς σημάδι προόδου και ότι παραμένουν διαφωνίες για χρήση και ιδιοκτήτη στο περιουσιακό. Επίσης ο “Φ” γράφει ότι έρχεται η Τρόικα για τα κόκκινα δάνεια που είναι από τους βασικούς σκοπέλους στην αξιολόγηση που ξεκινά τη Δευτέρα. Επίσης αναφορά γίνεται στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης για το φυσικό αέριο με την εφημερίδα να γράφει ότι πνέει τα λοίσθια η ενδιάμεση και βάλτωσαν και οι διαπραγματεύσεις με την Vitol.

Χαραυγή: Με τίτλο “Kαυτός μήνας ο Νοέμβρης για το Κυπριακό” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Χαραυγής” που γράφει ότι οι εντατικές συνομιλίες στοχεύουν στο ξεπέρασμα των διαφωνιών στο περιουσιακό και ότι το Νοέμβρη αναμένονται στην Κύπρο 4 ΥΠΕΞ ξένων κρατών. Επίσης προβάλλεται το θέμα της προσφυγικής κρίσης και των νεκρών μωρών που ξεβράζονται στις ακτές. Αλλού η “Χ” αναφέρει ότι η ΑΗΚ απέστειλε επιστολή στον ΠτΔ για το θέμα του μοντέλου που προωθείται στην Αρχή.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Να απολυθούν οι `τεμπέληδες` γιατροί” προβάλλει το θέμα των δηλώσεων του Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών ότι όσοι γιατροί δεν αποδίδουν και είναι ανεπαρκείς θα αξιολογούνται πλέον μέσω νέου συστήματος αξιολόγησης.
Αλλού αναφέρεται στις ανακοινώσεις που έγιναν χθες για την εντατικοποίηση των συνομιλιών και φιλοξενεί και σχετική φωτό στην οποία απεικονίζεται ο ΠτΔ , ο Έιντε και το ουράνιο τόξο που ξεπρόβαλε μετά την βροχή στο χώρο των συνομιλιών. Επίσης η εφημερίδα γράφει για το σύμφωνο συμβίωσης και το θέμα της υιοθεσίας.