Συντονισμένη επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων στην Λευκωσία – 624 καταγγελίες

Συντονισμένη επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων στην Λευκωσία

Συντονισμένη επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκε χθες, στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της ελέγχθηκαν μεταξύ άλλων, τα έγγραφα των οδηγών και των οχημάτων, η τήρηση των ορίων ταχύτητας, καθώς και η μηχανική κατάσταση φορτηγών και λεωφορείων.

Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 624 τροχαίες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 289 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας. Συνολικά 82 οδηγοί και επιβάτες οχημάτων εντοπίστηκαν να μη φέρουν ζώνη ασφαλείας και 51 οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο.

Συνολικά 22 οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς άδεια κυκλοφορίας, 16 οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και δέκα οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται με φιμέ τζάμια, ενώ για τροχαίες παραβάσεις καταγγέλθηκαν και τέσσερις οδηγοί φορτηγών οχημάτων.

Η επιχείρηση διεξήχθη από το Τμήμα Τροχαίας, Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και το Τμήμα Επιθεωρήσεως Εργασίας, με σκοπό την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Συμμετείχαν επίσης δόκιμοι Αστυνομικοί, που είναι προσωρινά τοποθετημένοι στο Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, στο πλαίσιο εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος εποπτευόμενης πρακτικής εξάσκησης (mentoring system).