Συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές ή καταιγίδα – Στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία

Βροχές σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Το δελτίο καιρού:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 46 εκατοστά

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, αρχικά κυρίως στα δυτικά, νότια και ορεινά και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, ενώ στα νότια τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, παροδικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και σταδιακά στα δυτικά και νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ανατολικά και βόρεια και αργότερα λίγες ελαφρές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 και αργότερα τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά ελαφρές κυρίως βροχές. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.