Συνεχίζονται οι καταθέσεις προσώπων από το περιβάλλον του Γ. Παπακωνσταντίνου στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Δυο ακόμη μάρτυρες από το υπουργικό γραφείο του Γ.  Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας μάρτυρας από όσους έχουν εξεταστεί ως τώρα, δεν έχει καταθέσει ότι παρέλαβε, μετέγραψε ή αλλοίωσε το επίμαχο υλικό από το πρωτότυπο cd.

Για το λόγο αυτό οι εισαγγελείς συνεχίζουν την εξέταση μαρτύρων από το στενό περιβάλλον του πρώην υπουργού προκειμένου να εντοπίσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη φύλαξη η μεταγραφή της πρωτότυπης λίστα Λαγκάρντ που παραλήφθηκε το 2010. Οι δυο εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωρίζουν ακριβώς την ημερομηνία δημιουργίας του USB memory stick που τους παραδόθηκε, μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο. Επισημαίνεται ότι το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν λάβει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης φαίνεται ότι είχε δοθεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος με τη σειρά του το παρέδωσε μετέπειτα στον διάδοχο του στο υπουργείο Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ερευνάται ακόμα αν το επίμαχο stick είναι η πρώτη αντιγραφή από το cd της λίστας Λαγκάρντ ή αν πρόκειται για αντιγραφή της αντιγραφής.