Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την “ετσιθελική” μονοδρόμηση στο Στρόβολο

Οιννουσσών απόγνωση με απαξίωση του Δημάρχου Στροβόλου!

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής… ετοίμαζουν αγωγές για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου..

Οι κάτοικοι της οδού Οινουσσών, η οποία μονοδρομήθηκε “ετσιθελικά” από τον Δήμο Στροβόλου, συνεχίζουν να ζητούν πλήρη ανάκληση της εν λόγω απόφασης ώστε να εξυπηρετούνται όλοι καλύτερα και όχι μόνο μικρή μερίδα πολιτών που διαμένουν στον συγκεκριμένο δρόμο.

Παραθέτουμε πιο κάτω την όλη υπόθεση από την αρχή:

“Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες δημότες Στροβόλου, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά έναν εφιάλτη μετά την «ετσιθελική» απόφαση του οικείου δήμου να προχωρήσει σε μονοδρόμηση της οδού Οινουσσών, χωρίς καμία επαρκή τεκμηρίωση.

Η εν λόγω απόφαση έχει δημιουργήσει ένα σωρό από προβλήματα στους κατοίκους των παρακείμενων οδών, που συνορεύουν με την οδό αυτή, καθώς και σε όσους διαμένουν στις οικίες του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης.

Όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι, οι οποίοι ωστόσο δεν εισακούονται από όσους πήραν τις αποφάσεις, όλη η τροχαία κίνηση διοχετεύεται πλέον μέσω της οδού Οδυσσέα Ελύτη. Ενός δρόμου που όπως πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει, δε διαθέτει τις υποδομές για την ασφάλεια των πεζών ούτε τρόπους περιορισμού της αυξημένης ταχύτητας των οχημάτων. Επίσης, προβλήματα εντοπίζονται και στην οδική ασφάλεια λόγω της περιορισμένης ορατότητας από τους οδηγούς που θέλουν να εξέλθουν του μονοδρόμου.

Όπως καταγγέλλουν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι, η απόφαση για μονοδρόμηση λήφθηκε βεβιασμένα και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση και ενημέρωση για όλα τα δεδομένα σχετικά με τις επηρεαζόμενες περιοχές. Μετά τις αρχικές αντιδράσεις, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, πήραν υποσχέσεις από τον δήμαρχο Στροβόλου ότι το θέμα θα επανεξετάζετο από το Δ.Σ.

Στις 6/4/2018 έγινε επι τόπου επίσκεψη στην οδό Οινουσσών καθώς και στην οδό Οδυσσέα Ελύτη από μέλη της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Δήμου ενώ από μέρους του Κεντρικού Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων μόνο η Αστυνομία παρευρέθη, αφού όπως μας αναφέρθηκε τα Δημόσια Έργα τα οποία αποτελούν το τρίτο μέλος του Φορέα αρνήθηκαν να παραστούν λόγω του ότι δεν είχαν εμπλοκή στη λήψη της πρώτης απόφασης για εφαρμογή της μονοδρόμησης.

Το θέμα παραπέμφθηκε για συζήτηση τον περασμένο Ιούλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και την ανέβαλε, αφού θέλει και τις απόψεις των Δημοσίων Έργων. Τελικά τον Σεπτέμβριο το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση για προσωρινή αναστολή της μονοδρόμησης μέχρι να εξεταστεί το θέμα από τον Κεντρικό Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων.”

Όμως, παρά τις αντιδράσεις, ο  Δήμαρχος Στροβόλου, Αντρέας Παπαχαραλάμπους, αρνείται να εκτελέσει την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή προσωρινή αναστολή της μονοδρόμησης. Οι λόγοι προφανώς είναι η εξυπηρέτηση ημετέρων. Του κουμπάρου του Δημάρχου (γιου πρώην δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ), υψηλόβαθμου ανώτερου κρατικού υπαλλήλου που είναι εν δυνάμει Γενικός Διευθυντής Υπουργείου και γνωστού συντεχνιακού της ΑΤΗΚ! Κατέχουμε τα ονόματα τους!

Οι κάτοικοι πάντως συνεχίζουν να ζητούν πλήρη ανάκληση της εν λόγω απόφασης ώστε να εξυπηρετούνται όλοι καλύτερα και όχι μόνο μικρή μερίδα πολιτών που διαμένουν στον συγκεκριμένο δρόμο. Συγκεκριμένα απαιτούν την ελεύθερη χρήση και των δυο δρόμων μέχρι την εξεύρεση εναλλακτικών οδών για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης που είναι αυξημένη, ιδιαίτερα τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Δήμαρχε ακούς ή μόνο για εκδηλώσεις είσαι;

Πρόσεχε διότι σύντομα σε βλέπουμε στα δικαστήρια…

Δείτε σχετικό βίντεο: