Συνεχίζονται εντατικά οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν

Στο τέλος της έφτασε η συνάντηση των έξι χωρών που συζητούν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Βιέννη, την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο. Οι χώρες – Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία – ζητούν τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος πριν άρουν τους οικονομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ανώνυμο αξιωματούχο, το Ιράν δεν έλαβε μέρος στη συζήτηση, που κράτησε λίγο περισσότερο από μια ώρα, αλλά οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν για να διαπραγματευτούν στις 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.

«Το Ιράν και οι έξι δυνάμεις θα συζητήσουν σε βάθος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη, στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα» ανακοίνωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Φαρς.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Ιρανών φοιτητών ISNA είχε ανακοινώσει ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμεντ Τζάβαντ Ζαρίφ, και η επί κεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι θα διαβάσουν μια κοινή ανακοίνωση σε μερικές ώρες παρουσία των υπουργών εξωτερικών των έξι χωρών.