Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων προβάλλεται  η συμφωνία Αθήνας-θεσμών, τα νομοσχέδια που πρέπει να ετοιμαστούν και να εγκριθούν από τη Βουλή των Ελλήνων και οι τριγμοί στο εσωτερικό της ελληνικής Κυβέρνησης, η συνεδρίαση του Εθνικού, στις επαφές  της Τρόικας για την έβδομη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος και στον απόηχο των παραιτήσεων Πατσαλή και Πενταρά.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Μέτρα-φωτιά σε χρόνο μηδέν” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι μέσα σε 48 ώρες η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να εγκρίνει βαριά νομοσχέδια που αφορούν φορολογικά, εργασιακά , συνταξιοδοτικά και μεταρρυθμιστικά θέματα. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι ο Πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις στο εσωτερικό μεταξύ αυτών και έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Επίσης ο  αναφέρει ότι η επέτειος της έκρηξης στο Μαρί άναψε φωτιές στην Πυροσβεστική με σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πρόθεση του διευθυντή της δύναμης να παραστεί στα μνημόσυνα των θυμάτων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Η συμφωνία αλλάζει το πολιτικό σκηνικό” και γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βαδίζει προς ανασχηματισμό ενώ αναφορά γίνεται και στις προτάσεις του τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλού αναφέρει ότι ο ΠτΔ επιθυμεί να τοποθετήσει στη θέση του Υπουργού Υγείας τεχνοκράτη. Επίσης σε άλλο δημοσίευμα η “Α” προβάλλει την υπόθεση της παραίτησης Πενταρά από την ΚΥΠ και γράφει ότι επί Χριστόφια αποφασίστηκε η αγορά του συγκεκριμένου λογισμικού.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριό  θέμα “Από συμπληγάδες περνά η Ελλάδα” και γράφει ότι η Ελλάδα παραμένει με τη θηλιά στο λαιμό και έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις μέχρι να φτάσει στην εφαρμογή του μνημονίου που είναι πέραν της λαϊκής εντολής και των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού. Αλλού αναφέρει ότι τα κόμματα θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον ΠτΔ για το θέμα της ΚΥΠ. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” αναφέρει ότι η Ξυλοφάγου είναι ανάστατη από εκρίζωση δέντρων στο δάσος της περιοχής, σε έδαφος των Βάσεων Δεκέλειας.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Ένας στους τρεις Κυπρίους χωρίς βασικά αγαθά”  αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, 240,000 Κύπριοι είναι στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού , στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν, όπως γράφει, τη βαθιά ανθρωπιστική κρίση λόγω λιτότητας. Αλλού γράφει για τη συμφωνία Αθήνας-θεσμών και τα όσα θα ακολουθήσουν με σκληρά μέτρα. Επίσης  γράφει ότι έντονο παρασκήνιο με σοβαρές προεκτάσεις κρύβεται πίσω από την παραίτηση Πενταρά από την ΚΥΠ.

Cyprus Mail: Κύριό της θέμα “Νικητής η λιτότητα, στη συμφωνία της Ελλάδας” και γράφει ότι επιβάλλονται σκληρά μέτρα και είναι αμφίβολο αν ο Πρωθυπουργός θα μπορέσει να κρατήσει την κυβέρνηση ενιαία. Αλλού αναφέρει ότι ο προπονητής Μάριος Παναγή εξήγγειλε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΟΠ και προέβη σε καταγγελίες και επικρίσεις κατά πολλών. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στις πληροφορίες περί εξαγοράς ελληνικών τραπεζών από Κυπριακές.