Συνεχίζεται το θρίλερ εξαφάνισης της Νάταλι – Άκαρπες οι έρευνες

Συνεχίζεται το θρίλερ εξαφάνισης της Νάταλι – Άκαρπες οι έρευνες

Συμπληρώνονται σήμερα 48 ώρες, από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της 34χρονης Αγγλοκύπριας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία και οι έρευνες για τον εντοπισμό της έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νησί έφτασαν χθες ο αδερφός και ένας φίλος του συντρόφου της, ο οποίος απευθύνει έκκληση στην Google και το Facebook να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου. Όπως γράφαμε και χθες το τελευταίο στίγμα της συσκευής εντοπιζόταν στους ‘’Φούρνους’’ κι αυτό γιατί εκεί βρίσκεται η κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Οι ελληνικές Αρχές συνέχισαν τις έρευνες μέχρι αργά χθες το βράδυ, ενώ σήμερα Τετάρτη θα συνεχιστούν από το πρώτο φως του ήλιου με τη συνδρομή και δεύτερου ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει πάει στο νησί του βορείου Αιγαίου από την Αθήνα.

Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα αντικείμενα που περισυνελέγησαν από το διαμέρισμα που η 35χρονη είχε ενοικιάσει μαζί με τον 38χρονο Κύπριο φίλο της, ο οποίος δήλωσε την εξαφάνισή της το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα τις Αρχές σχετικά με τα ακριβή γεγονότα πριν την εξαφάνιση της 35χρονης. Η ΕΛΑΣ, πάντως, αξιολογεί όλες τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Από το απόγευμα της Τρίτης οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από την περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα. Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές πολίτες.

Ο 38χρονος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 απευθύνει έκκληση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρίες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 35χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση του 38χρονου, η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν το πρωί της Δευτέρας όταν του είπε ότι πάει για τρέξιμο στην περιοχή. Ακολούθως δεν απαντούσε στις συνεχιζόμενες κλήσεις του γεγονός που τον οδήγησε να δηλώσει την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Κυρήκου Ικαρίας. Οι δύο τους είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί και θα επέστρεφαν στην Κύπρο μέσω Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κυπριακή Πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.