Συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή στην Τυνησία

Η τυνησιακή αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν ισλαμιστή, σήμερα, ενώ προχώρησε στη σύλληψη πέντε ομοϊδεατών του, στη διάρκεια εφόδου σε μια κατοικία στην περιοχή της συνοικίας Καμπάρια της Τύνιδας, δήλωσε πριν λίγο στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Λότφι Χιντούρι με υψηλή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το συμβάν εντάσσεται σε ένα κλίμα αστάθειας συνδυασμένης με πολιτική αναταραχή στην Τυνησία, όπου μια μετριοπαθής κυβέρνηση ισλαμιστών είναι αντιμέτωπη με την προσπάθεια της υπερμάχου ενός κοσμικού κράτους αντιπολίτευσης να την εκδιώξει από την εξουσία, σχολιάζει το ίδιο πρακτορείο.

Η ίδια επίσημη πηγή αποκάλυψε ότι στην κατοικία κρύβονταν όπλα και τον φονευθέντα από τα αστυνομικά πυρά χαρακτήρισε “τρομοκράτη”.

Ήδη από προχθές Παρασκευή το πεζικό και η αεροπορία της Τυνησίας βομβάρδισαν θέσεις ισλαμιστών ενόπλων στο όρος Σααμπί, πολύ κοντά στην Αλγερία, αντιδρώντας στην προ ημερών θανάτωση οκτώ στρατιωτών στο πλαίσιο μιας επιχείρησης των ισλαμιστών.
Τόσοι πολλοί στρατιώτες χάνουν σπανίως τη ζωή τους σε μια και μόνη ανταρτική επιχείρηση τις τελευταίες δεκαετίες στη βορειοαφρικανική χώρα, αναφέρουν σήμερα οι αρχές ασφάλειας στην Τύνιδα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αποκαλύφθηκε έγκαιρα μια συνωμοσία που στόχο είχε να δολοφονηθεί ένας σημαίνων πολιτικός στην παραθαλάσσια πόλη Σούσα, ενώ νωπή είναι η δολοφονία του αριστερού πολιτικού Μοχάμεντ Μπράχμι μέσα στην τυνησιακή πρωτεύουσα.