Μητσόπουλος: Δεν θα ενδώσουμε στις ιταμές προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας

Tην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας να μην ενδώσουν στις ιταμές προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας και να μην υποχωρήσουν σε αθέμιτες πιέσεις εξέφρασε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο εθνικό μνημόσυνο πεσόντων του Δήμου Λιβαδιών.

“Εμείς αξιοποιούμε τη χρονική και πολιτική συγκυρία. Θωρακίζουμε την πατρίδα μας οικοδομώντας ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών”, είπε ο κ. Μητσόπουλος στέλνοντας το ξεκάθαρο, όπως είπε, μήνυμα της αξιοπρέπειας αλλά και της συνεργασίας.

“Για χιλιάδες τώρα χρόνια βρισκόμαστε σε τούτη τη γη. Και εδώ θα παραμείνουμε με νύχια και με δόντια, κόντρα σε όσους επιβουλεύονται τον εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “τιμώντας τους αγώνες του λαού μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στη δικαίωση του αγώνα των ηρώων μας και στο ανεξόφλητο προς την πατρίδα μας χρέος. Γονυπετείς υποκλινόμαστε στο απαράμιλλο μεγαλείο της θυσίας των παλικαριών μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας”.

Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε πως η απόδοση τιμής στους πρωταγωνιστές των μεγάλων αγωνιστικών στιγμών της ιστορίας μας αποτελεί επιτακτικό μας χρέος και μια ακοίμητη υπόμνηση για τα διδάγματα που οφείλουμε να αντλούμε για τη συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμα δικαιωθεί.

“Και αν, παρά τις αμέτρητες θυσίες και τους αγώνες, ο κυπριακός Ελληνισμός περνά σήμερα άλλη μια δοκιμασία, έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία να σταθούμε αγέρωχοι τιμώντας την παρακαταθήκη που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Η αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών προκλήσεων, όπως η αδυσώπητη οικονομική κρίση που βιώνουμε, υπαγορεύει την ιστορική αφύπνιση ως αναγκαίο βήμα εθνικής ανάτασης και ως στοιχειώδη πράξη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής για όσα οφείλαμε να πράξουμε και δυστυχώς δεν πράξαμε”, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως “το πνεύμα της θυσίας των ηρώων που σήμερα ευλαβικά τιμούμε πρέπει να γιγαντώνει την αποφασιστικότητα και να χαλυβδώνει την πίστη μας να υπερασπιστούμε το δίκαιο, την ιστορία και την εθνική μας αξιοπρέπεια”.

“Η εθνική τραγωδία που εξακολουθεί να βιώνει ο τόπος μας 39 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή απαιτεί ενότητα, αποφασιστικότητα, συλλογική δράση και σκληρή δουλειά. Ετούτες τις πικρές μέρες της μνήμης και της οδύνης είναι ευκαιρία να διατρανώσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι η ένταση της οικονομικής κρίσης δεν θα κάμψει την πίστη και τη θέλησή μας για ένα καλύτερο αύριο”, ανέφερε.