Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια

Για τυφλή και τεχνητή «έφοδο – σημειωτόν» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα είπε την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την υπόθεση των υποβρυχίων.

«Τώρα φοβούνται ότι η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο και άρα θα ολοκληρωθεί και θα αποδώσει αποτελέσματα η πορεία της εξόδου από την κρίση. Δεν μπορούν να κρύψουν πια την επιθυμία τους η χώρα να βρίσκεται μέσα στο μνημόνιο, με χρέος μη βιώσιμο μόνο και μόνο για να έχουν οι ίδιοι λόγο πολιτικής ύπαρξης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όντας σε αδιέξοδο, επανέρχεται σε ένα θέμα που τον Δεκέμβριο του 2013 το «οδήγησε σε δεινή κοινοβουλευτική ήττα».

«Την ώρα που στη Βουλή (μόλις τον Απρίλιο φέτος) ουσιαστικά αποδέχονται και υπερψηφίζουν αναδρομικά το νόμο 3885/2010 για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θέλουν – λένε- να συσπειρώσουν σε αυτό το θέμα βουλευτές πέραν του ΣΥΡΙΖΑ ώστε έτσι να αποτραπεί και η διαμόρφωση πλειοψηφίας 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας! Ωραίος και λογικός συνδυασμός! Για να είσαι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδέχεσαι τις ξεκάρφωτες συκοφαντίες και να μην ψηφίζεις για Πρόεδρο Δημοκρατίας, άρα να ευτελίζεις και τη δημοκρατία και την αλήθεια», συνεχίζει το Κίνημα.

«Αφού συνεπώς θέλουν να τορπιλίσουν τους θεσμούς και την σταθερή πορεία της χώρας χρειάζονται “υποβρύχια”. Όχι όμως κανονικά, όπως το “Παπανικολής”, το καμάρι του Στόλου, άλλα υποβρύχια λάσπης. Στην επιφάνεια της δημόσιας αντιπαράθεσης δεν τα καταφέρνουν άλλωστε», τονίζει.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε να στήσει ένα ψευδές σκηνικό, εμπλέκοντας εισαγγελικούς λειτουργούς. «Το ζήτημα αποσαφηνίστηκε άμεσα από την πλευρά της Δικαιοσύνης, αλλά η χυδαία εκμετάλλευση εκ μέρους του κ. Τσίπρα δεν σταματά γιατί παρασύρεται από τη δυναμική του θράσους της», συμπληρώνει.

Τέλος, το Κίνημα προαναγγέλλει ότι θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε «να έχουν πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να δουν την ποιότητα των επιχειρημάτων και του πολιτικού λόγου της ηγεσίας τους και των εμπίστων της που την οδηγούν από λάθος σε λάθος».