Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βγήκε από το Αρεταίειο

Πήρε εξιτήριο γύρω στις 10:30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από το Αρεταίειο Νοσοκομείο, στο οποίο είχε εισαχθεί το Σάββατο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Εξερχόμενος του νοσοκομείου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον θεράποντα ιατρό του Δρα Σάββα Καδή και την ομάδα του και ανέφερε ότι αισθάνεται σημαντικά καλύτερα από ότι όταν εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο.

Πρόσθεσε ότι ακύρωσε όλες τις επαφές του για σήμερα και αύριο και ότι θα προσπαθήσει να παραστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι “στην κλινική νομίζω ότι δεν ήταν ταλαιπωρία πια, ήταν η αντιμετώπιση της ταλαιπωρίας και για αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον θεράποντα ιατρό μου τον κ. Σάββα Καδή όπως και την ομάδα του ενώ την ίδια ώρα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες και σε όλους όσοι επέδειξαν ενδιαφέρον”.

Πρόσθεσε ότι αισθάνεται “σημαντικά καλύτερα” από ό,τι όταν εισήχθη στο νοσοκομείο.

“Ηταν μια ταλαιπωρία, ευτυχώς ήταν περαστικά”, ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν θα ακολουθήσει τη συμβουλή του γιατρού για ξεκούραση αυτές τις ημέρες, είπε “θα προσπαθήσω”.

Ερωτηθείς εάν θα μεταβεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, είπε: “θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο γιατί είναι σημαντική η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Για σήμερα και αύριο έχω ακυρώσει τις όποιες συναντήσεις μου για να ξεκουραστώ”.

Σε ερώτηση πού θα μεταβεί αμέσως μετά το νοσοκομείο, είπε “στο Προεδρικό”.