Συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος των ΕΠΥ αν και μειωμένο

Τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος των Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) μειωμένου κατά 15% συζητά η Βουλή.Παράλληλα, θα τεθεί και το θέμα της κάλυψης του ποσού που αναλογεί στο επίδομα, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, από εξοικονομήσεις 4 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας.

Οι εξοικονομήσεις αυτές θα προέλθουν από τις δαπάνες για τα τρόφιμα, τον ηλεκτρισμό, τα καύσιμα και άλλα .

«Με αυτό τον τρόπο διορθώνεται μια αδικία», ανέφερε πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

Την επαναφορά του επιδόματος χαιρέτησε ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβας  . Πρόκειται είπε για συμπλήρωμα του μισθού και τόνισε ότι «ο Υπουργός Οικονομικών όταν προσήλθε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προϋπολογισμών και ζήτησε να αφαιρεθεί η τροποποιητική πρόταση που κατέθεσε η ΕΔΕΚ μας είχε πει ότι θα έφερνε στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό και όχι αυτό που έχει κάνει σήμερα, με ανακατανομή του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας, μειώνοντας τον προϋπολογισμό από 110 στα 106 εκ. ευρώ ώστε τα υπόλοιπα 4 εκ. ευρώ να δοθούν ως επίδομα στους ΕΠΥ» και ότι η επιπλέον μείωση του προϋπολογισμού θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις τάξεις της ΕΦ.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης εξέφρασε ικανοποίηση …. «επιμέναμε στη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών  που σήμερα υλοποίησε…βρέθηκαν τα 3,5 εκ. ευρώ τα οποία χρειάζονται για να υπάρξει διόρθωση στη νομοθεσία για το επίδομα των ΕΠΥ, με την αποκοπή του 15%».