Συνελήφθη ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Συνελήφθη ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Επρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» στο κρατικό κανάλι.

“Υπήρξε μια καταγγελία την περασμένη εβδομάδα, λήφθηκε κατάθεση από την παραπονούμενη το περασμένο Σάββατο και μετά από την αξιολόγηση της κατάθεσης αυτής, προχωρήσαμε στη σύλληψη, στη βάση δικαστικού εντάλματος, ενός προσώπου.”

Το συγκεκριμένο πρόσωπο τελεί υπό κράτηση και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Την υπόθεση γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης.

Σε ανάρτησή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: Καλώ άμεσα το Υπουργείο Παιδείας όπως μέχρι την διερεύνηση της καταγγελίας για περιστατικό καθηγητή που καταγγέλθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων ( ΤΑΕ Λάρνακας) για πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας σε Γυμνάσιο της Λάρνακας την προηγούμενη ημέρα, όπως θέσει αυτόν σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης του περιστατικού.

Δεν μπορεί να συνεχίσει να εισέρχεται στις τάξεις διδασκαλίας,ως να μην συνέβη τίποτα και όλοι ας σκεφτούμε την ψυχολογία της αθώας ψυχής της μαθήτριας καθώς και των υπόλοιπων συμμαθητών της».

Ο συγκεκριμένος καθηγητής σύμφωνα με τον βουλευτή είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές για περιστατικά παρόμοιας φύσης, για τα οποία οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Ωστόσο, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και αθωώθηκε.