Συνελήφθη ο δεύτερος υπόπτος για τις επιθέσεις στη Βοστόνη

Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστόνη, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.

Τρεις ακόμα ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακαλύψει εάν τα δύο αδέλφια που θεωρούνται ύποπτοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, είχαν βοήθεια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.