Συνελήφθησαν ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Ωρωπού

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια στα διόδια Μαλακάσας. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο ο δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος, αλλά και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

 

Πριν τη σύλληψη του ο δήμαρχος Γ. Οικονομάκος προειδοποίησε ότι η αύξηση των διοδίων θα οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής και σε οικονομική ομηρία των κατοίκων.

 

«Υπάρχει αντίδραση του κόσμου σε όλους τους τόνους από τις πρώτες αυξήσεις. Προϋπήρχε αδικία, διότι πληρώνουμε σε μικρές μετακινήσεις τεράστια ποσά, που ο κόσμος σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει. Έχουμε οκτώ διόδια σε έναν δήμο περιαστικό, μέσα στον ίδιο νομό, της Αττικής, ενώ πουθενά αλλού δεν έχουν διόδια», τόνισε ο κ. Οικονομάκος.

 

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων, αλλά και της δημιουργία νέων σταθμών στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού “υπογραμμίζοντας το παράδοξο που συμβαίνει στο δήμο Ωρωπού, να λειτουργούν δηλαδή ένας μετωπικός και έξι παράπλευροι σταθμοί διοδίων” και ζητά να αφεθούν ελεύθεροι ο ο δήμαρχος Ωρωπού και οι συλληφθέντες αντιδήμαρχοι

 

Τη σύλληψη του δημάρχου Ωρωπού και μελών του δημοτικού συμβουλίου καταδίκασε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ζητώντας την άμεση άρση της κράτησής τους και την απόρριψη κάθε κατηγορίας σε βάρος τους.